Kaputechnikai blogunk

Úszókapuk, tolókapuk az otthon védelmében

2019.06.13 10:44

Otthonunk első számú védvonala a kerítés, azon belül is a kapu. Ha szeretnénk maximális biztonságban tudni szeretteinket és értékeinket, érdemes a lehetőségeinkhez mérten a legjobb megoldást választani.

Ha tovább szeretné olvasni a cikket, kattintson ide

Amennyiben újonnan építjük a házunkat, vagy éppen felújítjuk a meglévőt, célszerű alaposan átgondolni, hogy milyen feladatok ellátását várjuk el a leendő kapunktól, de van két szempont, amelyik kétségkívül mindenkinél ugyanannyit nyom a latban: a biztonság és az esztétikus megjelenés. Egy kapu biztonságos voltát leginkább a pontos, precíz tervezés és a minőségi, masszív alapanyagok határozzák meg, míg a megjelenés megítélése elsősorban az egyéni ízlésen múlik. Bármelyik konstrukcióra is essen a választásunk, csak olyan kaput építtessünk be, amelyik megugorja az elvárásainkat, hiszen hosszú távú beruházásról van szó.

A toló- és úszókapuk felépítése

Ha a hagyományos nyílókapu helyett toló- vagy úszókapu telepítése mellett tesszük le a voksunkat, akkor nem érhet minket különösebb meglepetés a működésüket illetően. A két konstrukció sokban hasonlít egymásra, de van köztük egy lényegi különbség: míg a tolókapu esetében a szárny a földre rögzített sínen fut – ezért szokás alsó sínes kapunak is nevezni –, addig az úszókapunál a sín magán a kaputesten kerül kialakításra. Utóbbi előnyei közé tartozik, hogy semmi nem töri meg a kapubejárat talaját, a görgők kevésbé hajlamosak az elakadásra, hiszen nem tapad meg a sínben a szennyeződés, és halkabb a működése, ugyanakkor tény, hogy költségesebb a kialakítása, és a helyigénye is nagyobb. Bármelyik is nyeri el a tetszésünket, mindenképp gondoskodnunk kell a megfelelő működést biztosító úszókapu motorról vagy tolókapu szettről.

A toló- és úszókapuk előnye

A toló- és úszókapuk egyértelmű előnye a nyíló kapukkal szemben a jóval kisebb helyigény. Amennyiben nincs elegendő hely a kocsibejárón a kinyíló szárnyak számára, vagy a ház túl közel van az utcához, kézenfekvő megoldást jelentenek cikkünk főszereplői. Amellett, hogy praktikusak, kimondottan modern hatást keltenek, így a letisztult dizájn kedvelőinek biztosan elnyerik a tetszésüket. Különösen igaz ez az úszókapukra, amiket lebegő kapuknak is szokás nevezni, mivel a rejtett sínrendszerük sehol nem töri meg az esztétikát.

úszókapu

Megfelelő úszó- és tolókapu motorok

Ahhoz, hogy modern és mutatós kapunk a kifogástalan működés által nap mint nap kiszolgálja kényelmünket, természetesen olyan toló- és úszókapu motorra van szükség, amelyik kellő krafttal bír, hosszú távon is jól viseli a mindennapos használatot, és valódi minőségellenőrzésen esett át. Éppen ezért, ha már új kapurendszert telepítünk az otthonunk védelmében, a kapunyitó elektronikán igazán nem éri meg spórolni.

Nagy igazság, hogy minden lánc csak annyira erős, mint a leggyengébb láncszeme – vagyis ha egy jó kapuhoz gyenge kapunyitó szettet választunk, azzal könnyen befürödhetünk. Csak a megfelelő toló- és úszókapu szettek garantálhatják a biztonságos és megbízható működést. Egy minőségi szett nem olcsó, ugyanakkor egyszeri kiadást jelent, így nagyobb időintervallumban vizsgálva mégsem tekinthető drága beruházásnak – gondoljunk bele, mennyivel több kiadást jelentenek a potom pénzbe kerülő, ám gyorsan elromló és gyakori cserére szoruló silány termékek.

A Koffenstein Kaputechnika nem hiába vállal sok év garanciát minőségi termékeire – ez egyféle biztosíték a vevő számára, hogy bennünk nem fog csalódni.