Kaputechnikai blogunk

Miért fontos a jó garázskapu

2019.06.20 16:27

Az automata garázskapu ma már széles körben elterjedt megoldás.

Hogy megtudja, miért fontos a jó garázskapu, kattintson ide!

Új építésű vagy felújított házak esetében szinte kizárólag ilyenekkel találkozunk, a manuálisan nyitható-zárható darabok lassan, de biztosan a feledés homályába vesznek. Mivel a garázskapu lényegében közvetlen összeköttetést jelent a külvilág és az otthonunk között, különösen fontos, hogy megbízható, masszív és kellő biztonságot nyújtó darabra essen a választásunk. A garázsban ott áll az egyik legnagyobb értékű ingóságágunk, az autónk, de a járművön kívül további értékes holmikat is szokás a garázsban tárolni, többek között kerti gépeket, értékes szerszámokat, autógumi szetteket, bicikliket. Egy igazán jó kapu véd az illetéktelen behatolóktól, és az időjárásnak ellenállva óvja értékeinket.

Elérhető garázskapu típusok

Alapvetően négyféle garázskaput különböztetünk meg, ezek a következők: szekcionált, billenő, oldalra futó és redőnyös.

A szekcionált garázskapu, ahogy a neve is sugallja, több darabból, úgynevezett lamellákból áll, amelyek nyitáskor a plafonhoz rögzített sínpárra futnak fel. Nagy előnye, hogy kis helyigényű, és a lehető legnagyobb helyet hagyja a garázs bejáratánál. A billenő típusú is kifejezetten strapabíró modell, de nyitásakor mindenképp számolni kell plusz hellyel, mivel kifelé billen. Ez a típus inkább régen volt népszerű, és a szekcionált változat elterjedésével elvesztette jelentősét, olyannyira, hogy sok helyen már nem is forgalmazzák. Az oldalra futó garázskapu hasonló a szekcionálthoz, csak a mennyezet helyett a garázs oldalára futnak a lamellák. Előnye, hogy nem kell feltétlenül teljesen kinyitni, csak annyira, amekkora helyen beférünk. A redőnyös modell pedig pontosan úgy működik, mint egy redőny, vagyis a kapu egy tokba tekerődik fel.

A megfelelő garázskapu motor kiválasztása

Bármelyik kaputípus mellett tesszük le a voksunkat, nagyon fontos, hogy olyan kapunyitó elektronikát válasszunk hozzá, amelyik elbír az adott kapuval. Egy professzionális garázskapu motor nemcsak a flott és hosszú távon is zökkenőmentes működését biztosítja, hanem az álmunkat is nyugodtabbá teszi, mivel tökéletesen zár.

Akár lakossági, akár ipari célra keresünk kapunyitó motort, nem érdemes elcsábulni a legolcsóbb, ám megbízhatatlan modellek felé, mert csak a szakemberek által fejlesztett és tesztelt darabok garantálják a tökéletes működést.

 

garázskapu beépítés