Gyakori kérdések

Gyakori Kérdések

Mi a különbség az Optima és a Natura szekcionált garázskapu között?

Az Optima és a Natura kapuk között a legszembetűnőbb különbség, hogy más a panelvastagságuk, eltérő mintázattal bírnak, nem utolsósorban más vasalattal felszereltek. Míg előbbi kapuknál a maximális méret 5400x2460 mm lehet, addig utóbbiaknál 5500x2990 mm.

 

 

Kinek ajánljuk az oldalra nyíló LATERA szekcionált garázskaput?

Azoknak, akik személybejáróval is kiegészítenék garázskapujukat. Ahol a nyitásra kevés hely biztosított, és a vasalat nem fér el a mennyezeten, mindenképpen ez a típus javasolt.

 

Szárnyaskapu nyitó választásnál milyen főbb szempontokat kell figyelembe venni?

A legfontosabbak: kapuszárnyak mérete, forgáspont, kapusúly. Ezeken felül érdemes szem előtt tartani, hogy milyen igénybevételnek lesz kitéve (kapunyitások körülbelüli száma), és azt is, hogy telt-e, vagy át tudja fújni a szél. Amennyiben applikációs rendszer használatában is gondolkozik, különösen oda kell figyelni a kapunyitó elektronika típusára – mert bár mindegyik képes a szárnyaskapu működtetésére, fontos, hogy visszajelzést is adjon.

 

 

Tolókapu nyitó választásnál mikre célszerű figyelni?

Legyen szó bármilyen kapuról, mindig figyelembe kell venni a súlyát, a nyitások számát, illetve azt, hogy lakossági (230V) vagy társasházi felhasználásra (24V) szánták. Fontos továbbá, ha applikációs rendszeren keresztül szeretné működtetni a kaput, akkor nem mindegy, hogy milyen típusú automatika mellett dönt. Bár minden termékünk kompatibilis a tolókapukkal, visszajelzésre csak akkor van lehetőség, ha passzol az automatika az adott kapuhoz.

 

 

Mire figyeljünk, ha garázskapu nyitót vásárolunk?

Először is mérjük fel a kapu nyitásának gyakoriságát, ismerjük meg a kapu fölött elhelyezkedő kapunyitó motort (húzómotor), ill. a tengelyvég motort is, ami a kapu jobb vagy bal oldalán helyezkedik el. Ahhoz, hogy az állapotjelzés is megfelelően működjön, olyan automatika mellett tegyük le a voksunkat, ami pontosan illik a kapuhoz.

 

 

Mi a különbség az ipari szekcionált és a lapozó  garázskapu között?

A legszembetűnőbb a méret: míg az ipari szekcionált garázskapu maximum mérete 7500x6665 mm lehet, addig a lapozó garázskapué 31250x6066 mm. A garázskapuk vasalata és panelvastagsága szintén eltér.   

 

 

Hogyan működik az okos irányítás?  


Az okos irányítás két módon lehetséges. A kínálatunkon lévő garázskapuk SIM kártyás megoldással, illetve otthoni internetet használó egységgel működtethetők. Válassza közülük azt, ami gyors garázskapu motor használatot ígér!

 

 

Milyen frekvenciái vannak a távirányítóknak?   


Léteznek fix- és ugrókódos modellek. Míg a fixkódosok taníthatók, másolhatók és bárhonnan üzemeltethetők, addig az ugrókódos termékek kizárólag a helyszínen taníthatók be.