KUV1 Egycsatornás külső rádióvevő beépített antennával

KUV1 Egycsatornás külső rádióvevő beépített antennával
KUV1 Egycsatornás külső rádióvevő beépített antennával
KUV1 Egycsatornás külső rádióvevő beépített antennával
KUV1 Egycsatornás külső rádióvevő beépített antennával
Hogyan kéri a terméket?
13 490 Ft

TERMÉKISMERTETŐ ÉS HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

KUV1 típusú 

egycsatornás ugrókódos rádióvevőhöz

 

Az elektromos kapuhoz és garázsnyitó elektronikákhoz is társítható rádióvevőnket remek áron megvásárolhatja. Ismerje meg jobban beépített antennás modellünket, melyet KUA2 típusú távirányítókhoz javaslunk!

 

Alkalmazás:

- Ajánlott minden magas fokú kódvédelmet igénylő rendszerhez távirányítási célra vevőként, pl.: elektromos kapu- és garázsnyitó berendezésekhez.

- A vevő csak a KUA2 típusú távirányító jelét képes elfogadni ( megtanulni, azonosítani ).

 

Az alkalmazott kódátvitel főbb jellemzői:

- 66 bit átviteli kódhosszúság, kódvarriációk száma 2 66 (mintegy 74000.000.000.000.000.000)

- Magas fokú biztonságot jelentő KEELOQ titkosítási algoritmus használata

- Minden használatkor (gombnyomáskor) drasztikusan megváltozó kódsorozat

- A vevő megismételt (pl. lehallgatott és ujraküldött) kódsorozatot már nem fogad el

- Minden adó (távirányató) saját kulccsal rendelkezi, ami kiolvasás ellen védett

 

A rádióvevő főbb jellemzői:

- Maximum 63 db távirányítót tud 'megtanulni' ( a 64. távirányító tanításakor a LED 4 x lassan felvillan, így jelezve hogy megtelt a memória! )

- A már 'megtanult' távirányítót megismételt betanításakor felismeri, és nem tanulja újra

- 4 db lehetséges csatorna közülk egyet kell kiválasztani, és a kimenetre kapcsolni

- Az ugrókód megfejtési kulcsa a vevő mikroprocesszorának belső, nem felejtő memóriájában van 'beégetve' ami kiolvasás ellen védett

- A működési impulzus üzemű és késleltetett indítású (kb. 0,5 sec a késleltetés, ami tovább növeli a rendszer biztonságát).

- A felhasználói programozással az ugrókód generálása nem befolyásolható

- A kétgombos KUA2 típusú távirányító háromcsatornásként is használható a két gomb egyszerre történő megnyomásával

- Saját hangolt antennával van felszerelve, ami - ritka kivételtől eltekintve - biztosítja a megfelelő vételt.

 

A rádióvevő műszaki adatai:

 

Üzemi frekvencia: 433,9 MHz

Tápfeszültség tartomány: 16 - 26 V váltó ( AC ) vagy 19 - 32 V egyen ( DC )

Nyugalmi áramfelvétel: 17 mA ( U táp=24V AC ) vagy 9 mA ( U táp=24V DC )

                                   (tipikus értékek)

Kimenet: 1 db feszültségfüggetlen záró ( NO ) relékontaktus, ellenállás jellegű maximális terhelhetősége: 0,3 A    max. 60 V DC mellett,

                        0,5 A   max. 125 V AC mellett

Vételi hatótávolság: Függ a helyszín adottságaitól ( térben és időben ) kedvező esetben elérheti a 100 métert is.

Üzemi hőmérséklet-tartomány: - 20- tól + 60 C-ig

Külmérete: 63x36x20 mm

 

A rádióvevő felszerelése, üzembe helyezése:

A rádióvevőt nedvességtől védett száraz helyiségben felszerelve, vagy kültéren, vízmentes dobozba beépítve ajánlott üzemeltetni. A jó vétel érdekében nagyobb fémfelületektől távol, lehetőleg magasan ( garázsba, ha van ablak annak közelében ) célszerű elhelyezni. A beépített antennahuzal jó pozícióba állításával többnyire biztosítható a megfelelő vétel. Az antennahuzal toldásával, rövidítésével a vételi távolság csökkenhet. A rádióvevő dobozát a hátoldalán levő ragasztó alátét, vagy műanyag bilics alkalmazásával lehet rögzíteni. A doboz megfúrása és csavarral vagy szegeccsel történő rögzítése a garancia elvesztését eredményezi. A doboz rögzítését érdemes az üzembe helyezés utolsó lépéseként végrehajtani. Ragasztás előtt a rögzítési felületet szennyeződéstől, portól meg kell tisztítani.

A rádióvevő elektromos csatlakoztatása a dobozból kivezetett 4 eres lapos telefon vezetéken keresztül történhet az alábbiak szerint:

ZÖLD (DC-)  Tápfeszültség csatlakozás

BARNA (DC+) AC/DC

FEHÉR Relé kimenet

SÁRGA Relé kimenet

A különálló fekete egyeres vezeték a rádióvevő antennája.

 

A rádióvevő előkészítése programozáshoz:

Elektromosan csatlakoztatott, de feszültségmentes állapotban óvatosan mozgatva emelje le a doboz fedelét. A fedél belső oldalán levő ábra alapján keresse meg a programozó nyomógombot és csatorna választó tüskesort. Válassza ki a megfelelő csatornát a kis rövidzár dugó áthelyezésével. A KUA2 típusú távirányító fekete gombjával az 1., a zöld gombjával a 2., együttes megnyomásukkal a 3. csatornát lehet működtetni. A beállítások elvégzése után kapcsolja be a tápfeszültséget. Új rádióvevő üzembehelyezését célszerű a memória törlésével kezdeni.

 

Betanított távirányító törlése a vevő memoriájából:

Egy alkalmas (elektromosan nem vezető eszközzel nyomja meg a programozó gombot. Ekkor a LED világítani kezd. Tartsa nyomva a gombot mindaddig, amíg a LED magától kikapcsol. Ez kb. 8 másodperc múlva következik be.  Ha nem biztos abban, hogy a LED a gomb nyomása tartása alatt kapcsolt ki akkor ismételje meg a műveletet újra. Ha a művelet sikeres volt a rádióvevő memoriájából az addig be-tanított összes távirányító azonosító információja kitörlődött.

Új távirányító betanítása:

Nyomja meg egy pillanatra a programozó nyomógombot, ekkor a LED felvillan és kialszik. A rádió-vevő kb. 30 másodperc időtartamra tanulási üzemmódba lépett. Nyomja meg a 'megtanítandó' távirányító valamelyik gombját (mindegyik melyiket) és tartsa nyomva mindaddig, amíg a vevő LED-je kb. 1 másodpercig folyamatosan világít, majd lassan , kb. 0,5 másodperces ütemben villogni kezd.Ezzel a tanulás befejeződött, a rádióvevő kilépett a tanulási üzemmódból. Ellenőrizze, hogy sikeres volt -e a tanulás. Nyomja meg a táővirányító használni kívánt gombját kb. 2 másodpercig. Ha a tanulás sikeres volt a vevő LED-je lassúütemben villogni kezd és a relé halk kattanással meghúz. ( Ha a rendszer üzemkész akkor a vezérelni kívánt berendezés működni fog). Újabb távirányító betanításához ismételje meg az előbbi műveletsort. Ha a tanulás sikertelen volt a távirányítót használva a vevő LED-je gyors ütemben fog villogni. Ismételje meg a tanítást újra.Ha a tanulás elején a távirányító gombjának megnyomása után a vevő LED-je nem világít folyamatosan kb. 1 másodpercig akkor azt a távirányítót a vevő nem tudja 'megtanulni'.

Készre szerelés:

Kikapcsolt tápfeszültség mellett helyezze vissza a vevő dobozának fedelét és pattintsa össze azokat. Közben figyeljen a LED helyes pozíciójára. Távolítsa el a ragasztó alátét védő papírját és a kiválasztott, megtisztított felületre ragassza fel a rádióvevőt. Ajánlatos a vevő dobozát olyan pozícióba felszerelni, hogy a csatlakozó vezetékek oldala alulra kerüljön. Nem szabad a vevőt erősen felmelegedő felületre (pl. motorra, vagy hálózati transzformátorra), illetve annak közvetlen közelében felszerelni, mert elhangolódhat, esetleg meghibásodhat ( a ragasztó alátét tapadása 50 C feletti hőmérsékleten gyengül).

 

A garancia feltételeiről részletesebben itt olvashat.

Adatok
Cikkszám
KUV1
Hasonló termékek
-8%
12 990 Ft
11 990 Ft
Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!